Új időpontban tartjuk istentiszteleteinket április hónaptól

Mindenkit szeretettel várunk vasárnaponként du. 3 órára a Siófoki u. 20. sz. alatti gyülekezeti házunkba. Készüljünk áprilisban vasárnapról vasárnapra a feltámadás ünnepére! A húsvét előtti böjti időszakban ne csak a házunk nagytakarítására szánjunk időt. Legyen időnk a lelkünk nagytakarítására is. Jézus mondja: "Aki énhozzám jön, semmiképpen ki nem vetem." Hívjunk, hozzunk másokat is magunkkal!

Szeretettel várjuk istentiszteleteinkre minden vasárnap 11 órakor a Siófoki u. 20. sz. alatti gyülekezeti házunkba!

 

A Balaton déli partjának ma egyik legkedveltebb üdülőhelyén, Zamárdiban régóta létezik református gyülekezet. Az egyik pecséten, melyen az 1934-es évszám található, a gyülekezet „fiókegyházként” szerepel. A zamárdi református közösség története során – viszonylagos függetlenséggel – vagy a balatonendrédi, vagy a siófoki gyülekezethez tartozott. Ebből a helyzetből következett, hogy mindig csak másodlagos szerepet tölthetett be, és igazi fejlődés nem indulhatott el. Többször változott az istentisztelet helye is, végül 1994-ben vették birtokba a ma is használatos imaházat a Siófoki u. 20. sz. alatt. Zamárdiban jelenleg – a népszámlálási adatok szerint – 238 református él, de sajnos nem sikerült megszólítani és a gyülekezetbe hívni az időközben felduzzadó községbe (2008 óta már város) betelepült reformátusokat. A régebbi gyülekezeti mag elidősödött, vagy éppen elmaradoztak. Gondviselő Atyánk kegyelme, hogy a sok hányattatás után mégis összetartó református közösség él Zamárdiban.

Zamárdi jelenleg a Balatonendrédi Református Egyházközség szórványa, de a gyülekezet szeretne idővel önállóbbá válni. 2003 óta minden vasárnap és ünnepnapokon tartunk istentiszteletet. A fáradtságot is vállaló lelkes hívek segítségével elindult a hívogatás, a gyülekezet összegyűjtése.

A gyülekezeti ház udvarán ifjúsági táborhelyet alakítottunk ki, melyet folyamatosan fejlesztünk. Az épület hátsó udvarán található két kisebb helyiségben fürdőszobát és egy konyhát rendeztünk be. Gyülekezeti termünk pedig akár 30 fő számára is alkalmas bibliakörökre, vagy bármilyen teremhez kötött programra. A gyülekezetei házban 13 fő elszállásolására, az udvaron további 20 fő sátorozására van hely. Gyülekezeti csoportok, családok vagy éppen baráti társaságok számára nyújtunk lehetőséget a Balaton közvetlen közelében való nyaralásra.


Ha üzenetet szeretne küldeni a gyülekezet lelkészének, itt megteheti.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:


Keresés a honlapon